نت و رایحه

سه نت اصلی در عطرها کدام ها هستند و کارکردشان چگونه است؟

درست مانند تمامی نت‌های ریزودرشتی که در دنیای جذاب موسیقی وجود داشته و آن‌ها در تعامل با یکدیگر و ترکیب شدنشان می‌توانند یک موسیقی فوق‌العاده زیبا و به‌یادماندنی را ایجاد کنند، نت‌های مربوط به رایحه عطرها نیز برای ایجاد شدن نتیجه خوشبوی نهایی، عناصر بسیار مهمی به شمار می‌روند.درمجموع، سه نت اصلی در عطرها وجود داشته که در ترکیب با یکدیگر، می‌توانند آکورد نهایی یا همان هماهنگی که می‌تواند رایحه نهایی را به ارمغان بیاورد، تشکیل دهند. هر یک از این سطح‌بندی‌ها، به‌صورت پایه، هدف مخصوص به خودش را برای ایجاد رایحه نهایی دنبال می‌کند.

سه نت اصلی در عطرها

نت‌های بالایی

این نت‌ها که گاهی اوقات، از آن‌ها به‌عنوان نت‌های گشایش یا نت‌های جلویی نیز یاد می‌شود، به‌عنوان سبک‌ترین رایحه‌ها برای ترکیب شدن در عطرها و ادکلن های متفاوت به کار می‌روند. این نت‌ها همان‌طور که سبک‌تر هستند، به‌مراتب ماندگاری پایین‌تری نیز داشته و زودتر، اثرشان از بین می‌رود؛ اما این بدان معنا نیست که از اهمیت پایینی برخوردار باشند.

درواقع نت‌های بالایی در یک رایحه کلی، می‌توانند بیانگر اولین تأثیرگذاری یک عطر مخصوص باشند. درواقع باوجوداینکه این نت‌ها، ماندگاری کمتری دارند و کوتاه‌مدت هستند اما می‌توانند سریع‌تر به قلب رایحه موردنظر نفوذ کرده و رایحه کلی را به سمت خود نزدیک کنند. معمول‌ترین این نت‌ها شامل میوه‌های اسیدی (لیمو، پرتقال یا ترنج)، میوه‌های با بوی سبک‌تر (گریپ‌فروت، انواع توت‌ها) و گیاه‌هایی مانند گل مریمی معطر و استوقدوس می‌شوند.

سه نت اصلی در عطرها

نت‌های میانی

نت‌های میانی یا به‌عبارتی‌دیگر، نت‌های اصلی، هنگامی خود را نشان می‌دهند که نت‌های بالایی، اثر خود را ازدست‌داده و از بین می‌روند. این نت‌ها به‌عنوان قلب یک رایحه نیز در نظر گرفته می‌شوند. نت‌های میانی، ماندگاری بیشتری نسبت به نت‌های بالایی داشته و تأثیر به‌مراتب قوی‌تری بر روی نت‌های پایه‌ یک رایحه، خواهند گذاشت. نت‌های میانی به‌صورت معمول، ترکیبی از رایحه‌های میوه‌ها و گل‌ها بوده و می‌توانیم آن‌ها را ترکیبی از ادویه‌جاتی مانند دارچین، جوز هندی و هِل دانست.

همچنین متداول‌ترین عناصری که در نت‌های متوسط یا میانی به کار می‌روند، می‌توانند شامل گل شمعدانی، گل رز، درخت ایلنگ، استوقدوس، گشنیز، جوز هندی، نرولی (روغن بهارنارنج) و گل یاسمن شوند.

سه نت اصلی در عطرها

نت‌های پایه

این نت‌های پایه زمانی خود را نشان می‌دهند که نت‌های بالایی به‌صورت کامل اثر خود را ازدست‌داده و ناپدید شوند. نت‌های پایه با نت‌های میانی ترکیب‌شده تا بتوانند بدنه یک رایحه را تشکیل دهند؛ اما خاصیت این نت‌ها این است که در دوره خشک شدن کامل عطر مصرف‌شده خود را نشان می‌دهند. درواقع کار اصلی نت‌های پایه، مهیاکردن ماندگاری بیشتر و تأثیرگذاری عمیق‌تر بوده و می‌توانند برای ساعت‌ها پس‌ازاینکه نت‌های بالایی اثر خود را از دست دادند، ماندگاری داشته باشند.

متداول‌ترین عناصری که در نت‌های پایه به کار می‌روند شامل چوب درخت سدر، چوب صندل، عنبر، وانیل، چوب بلوط و مُشک می‌شوند.

باید دانست که بدون ترکیب کردن سه نت اصلی در رایحه‌های مختلف، عطر موردنظر نمی‌تواند به‌صورت یک رایحه جذاب درآمده و موردپسند واقع شود؛ اما حاصل ترکیب این سه نت اصلی در عطرها ، می‌تواند رایحه‌های جذاب و خوشبویی را تولید کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *