نت و رایحه

عطر درمانی ؛با این رایحه‌ها بر افسردگی غلبه کنید

نزدیک به ۲۵۰۰ سال است که رایحه خوشِ روغن‌های معطر، مشام علاقه‌مندان عطر را در سرتاسر دنیا خوشبو می‌کند، اما جالب است بدانید تنها بوی خوش این رایحه‌ها نیست که انسان‌ها را جذب خود کرده و روغن‌های گیاهی معطری را سراغ داریم که در کنار بوی دلپذیر و فریبنده، خاصیت آرامش‌بخش دارند و در عطر درمانی برای غلبه بر افسردگی استفاده می‌شوند. به همین دلیل در ادامه برای شما فهرستی از روغن‌های گیاهی معطری را آماده کرد‌ه‌ایم که به کمک بوی خوش آنها از شر اضطراب و استرس خلاص خواهید شد، پس از معرفی این روغن‌ها، در پایان به روش‌های کارآمدی برای افزایش اثربخشی این رایحه‌ها در کاهش افسردگی اشاره خواهیم کرد.

ترنج

ترنج

تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۱ انجام شد، ثابت کرد که بوی خوش ترنج هورمون‌های بدن را متعادل می‌کند و خاصیت ضدافسردگی دارد. این رایحه دلنشین گردش خون را افزایش می‌دهد و انرژی بیشتری را به فرد منتقل می‌کند. تحقیقات دیگری نیز ثابت کرده که مالیدن مخلوط روغن معطر ترنج و اسطوخودوس، در ناحیه شقیقه‌ها، اثربخشی چشمگیری در کاهش اضطراب و نگرانی دارد.

گریپ فروت

گریپ‌ فروت

این میوه‌ خوشمزه یکی دیگر از میوه‌های خانواده مرکبات است که بوی خوش آن خاصیت انرژی‌بخشی دارد و ذهن و جسم را سرحال و قبراق می‌کند. تحقیقات آزمایشگاهی اثربخشی روغن معطر گریپ‌ فروت را تایید کرده و مشخص شده‌است که استشمام بوی خوش گریپ‌ فروت، خستگی ذهنی را کاهش می‌هد و افسردگی را از بین می‌برد.

اسطوخودوس

اسطوخودوس

برای شما از ترکیب روغن گیاهی معطر اسطوخودوس با ترنج گفتیم، اما جالب است بدانید این روغن گیاهی به تنهایی نیز دشمن افسردگی شناخته می‌شود. جالب است بدانید تاریخچه استفاده از روغن گیاهی معطر اسطوخودوس برای کاهش افسردگی به تمدن باستانی رم باز می‌گردد و تحقیقات آزمایشگاهی اخیز نیز ثابت کرده که روغن گیاهی اسطوخودوس نه تنها افسردگی‌های متوسط را کاهش می‌دهد و جلوی بیخوابی را می‌گیرد، بلکه اضطراب و نگرانی را از بین می‌برد و خاصیت التیام‌بخش دارد.

نعنا هندی

نعنا هندی

این رایحه که بویی خاکی و دلنشین دارد، در بهبود روحیه موثر است و افکار منفی و نگران‌کننده را جایگزین فکرهای مثبت و سازنده می‌کند. جالب است بدانید بوئیدن رایحه خوش نعنا هندی، ترشح هورمون‌های «دوپامین» ( dopamine) و «سروتونین» (serotonin) را در مغز به دنبال دارد و این هورمون‌‌ها تاثیر مستقیمی در ایجاد احساس شادی و مثبت‌گرایی در ذهن دارند.

چوب صندل

چوب‌ صندل

تحقیقات ثابت کرده که این رایحه‌ چوبی که بویی گرم و دلنشین دارد در کنار افزایش تمرکز، افکار بیهوده را از ذهن پاک می‌کند و به لطف چنین ویژگی‌هایی گزینه مناسبی برای مدیتیشن شناخته می‌شود. در تحقیقات دیگری نیز مشخص شد که رایحه چوب صندل، خاصیت درمانی برای دستگاه عصبی احساسی (Limbic System)، دارد و آرام‌بخش مناسب برای غلبه بر افسردگی به‌حساب می‌آید. روی بوی خوش چوب صندل برای خوابی عمیق و پیوسته نیز می‌توانید حساب باز کنید.

یلانگ‌ یلانگ

یلانگ‌ یلانگ

اگر از طرفداران عطر افسانه‌ای «شنل نامبر فایو» (Chanel No.5)، باشید به احتمال زیاد در جریان هستید که بوی خوش یلانگ‌ یلانگ یکی از رایحه‌های اصلی در این عطر خوشبو شناخته می‌شود. این رایحه که عطر دل‌انگیز آن در گروه رایحه‌های گل‌ها قرار دارد، افکار منفی را از بین می‌برد و آرام‌بخش ملایمی است که اثربخشی چشمگیری در پایین آوردن سطح استرس دارد.

مریم‌ گلی

مریم‌ گلی

این گیاه خوشبو و معطر مدت‌ها است که جای پای خود را در رایحه درمانی محکم کرده و از آنجایی که به ترشح دوپامین در مغز کمک می‌کند، مثبت‌گرایی و اعتماد‌ به نفس را افزایش می‌دهد و افسردگی را از بین می‌برد. تحقیقات آزمایشگاهی نیز ثابت کرده که مریم گلی نگرانی و ترس را کاهش می‌دهد و رایحه‌ای آرامش‌‌بخش دارد.

پرتقال

پرتقال

برای شما از اثربخشی رایحه‌های خوش میوه‌های خانواده مرکبات گفتیم و جالب است بدانید که پرتقال به عنوان گل‌ سرسبد رایحه‌های آرامش‌بخش و انرژی زا شناخته می‌شود. روغن معطر پرتقال دشمن شماره یک افسردگی است و با ایجاد شادی و نشاط، روحیه‌ را بهبود می‌بخشد. تحقیقات آزمایشگاهی نیز اثربخشی رایحه خوش پرتقال را ثابت کرده و در سال ۲۰۱۳ مشخص شد که بوی خوش پرتقال با کاهش میزان «کورتیزول» (Cortisol)، استرس و نگرانی را از بین می‌برود.

بابونه رمی

این رایحه خوشبو که در دمنوش‌‌های معطر نیز استفاده می‌شود، خاصیت‌های آرامش‌بخش زیادی برای جسم و ذهن دارد. بوی بابونه رمی که در گروه رایحه‌های گل‌ها قرار دارد برای مبارزه با بیخوابی کاربرد دارد و در تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۲ انجام شد، مشخص گردید که بوی رایحه بابونه رمی آثار ضدافسردگی دارد.

زردچوبه

زردچوبه

زردچوبه سرشار از خاصیت‌های آنتی‌اکسیدان است و اثربخشی روغن معطر زردچوبه برای کاهش افسردگی به اثبات رسیده‌است. در تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۴ انجام شد، مشخص گردید که مجاورت طولانی‌مدت در برابر بوی خوش روغن معطر زردچوبه برابر با اثربخشی داروی «فلکوکستین» ( Fluoxetine )، است. روغن معطر زردچوبه در کنار کاهش افسردگی، میزان ترشح دوپامین و سروتونین مغز را افزایش می‌دهد و احساس شادابی و نشاط را به دنبال دارد.

ریحان

ریحان

ریحان سرشار از انتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین C است و بوی خوش این سبزی خوشمزه دستگاه عصبی بدن را آرام می‌کند و نه‌تنها اثربخشی چشمگیری در کاهش استرس و التهاب‌ دارد، بلکه فشار خون را کاهش می‌‌دهد. به لطف این ویژگی‌ها از بوی خوش روغن معطر ریحان برای پاک‌سازی ذهن و غلبه بر استرس می‌توانید کمک بگیرید.

یاسمن

یاسمن

روغن گیاهی که از گل خوشبوی یاسمن استخراج می‌شود خاصیت آرام‌بخش دارد و با از بین بردن افکار منفی و نگران‌کننده، اضطراب را کاهش می‌دهد. از طرف دیگر بوی خوش یاسمن فعالیت مغز را تحریک می‌کند و نشاط‌آور است. جالب است بدانید بر اساس تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۱ انجام شد، اثربخشی بوی خوش یاسمن با داروی معروف «والیوم» ( valium )، برابری می‌کند.

چگونه از طریق عطر درمانی و روغن‌های معطر گیاهی برای کاهش افسردگی کمک بگیریم

برای شما از اثربخشی روغن‌های معطر گیاهی برای عطر درمانی و کاهش افسردگی گفتیم، اکنون زمان آن فرا رسیده که بهترین روش‌های استفاده از این روغن‌ها را برای افزایش اثربخشی روغن‌های معطر گیاهی برای کاهش افسردگی با شما درمیان بگذاریم.

۱. استشمام مستقیم بوی روغن معطر گیاهی از شیشه

راحت‌ترین راه برای کاهش افسردگی به کمک رایحه‌های معطر، بوییدن این رایحه‌ها از شیشه‌ای است که روغن معطر گیاهی را داخل آن ریخته‌اید. از این طریق بوی این روغن‌ها مستقیما به دستگاه عصبی احساسی بدن منتقل می‌شود و در کمترین زمان ممکن شاهد اثربخشی خاصیت آرامش‌بخش و انرژیی‌زایی این روغن‌های معطر در زمان افسردگی خواهید بود.

۲. اضافه‌کردن روغن معطر گیاهی به آب حمام

کافی است چند قطره از روغن‌های گیاهی که به آنها اشاره کردیم را به آب وان اضافه کنید و حمامی آرامش‌بخش را تجربه نمایید. از آنجایی که گرمای آب وان میزان نفوذ روغن‌های گیاهی به پوست را افزایش می‌دهد، تحقیقات ثابت‌کرده که این روش اثربخشی چشمگیری در جلوگیری از بیخوابی دارد و نشانه‌‌های استرس و افسردگی را کاهش می‌دهد. لازم به‌ذکر است در این فرایند از روغن‌های گیاهی معطر التهاب‌زا مانند نعنا فلفلی، مرکبات و ادویه‌جات پرهیز کنید و روغن معطر گیاهی را به مقدار حدود ۶ تا نهایتا ۸ قطره را به آب وان حمام اضافه کنید.

۳. عطر درمانی از طریق استفاده موضعی

مالیدن موضعی روغن‌های گیاهی فایده‌های زیادی برای سلامتی و زیبایی دارد. بعضی از این روغن‌‌ها در کنار خاصیت آرامش‌بخش، خاصیت ضدالتهابی و ضدباکتری نیز دارند. در نتیجه پیشنهاد می‌کنیم قبل از مالیدن هرگونه‌ روغن گیاهی، ابتدا مقداری از آن را روی قسمتی از پوست به صورت آزمایشی بمالید و اگر پس از گذشت ۲۴ ساعت، پوست شما حساسیتی به روغن گیاهی نشان نداد، این روغن را با روغن‌های حامل مانند روغن جوجوبا، نارگیل، زیتون یا بادام شیرین مخلوط نمایید و روی پوست بمالید.

۴. ماساژ با روغن معطر گیاهی

در این روش کافی است، همانند ماساژ موضوعی مقداری روغن گیاهی معطر را به ماساژ اضافه کنید تا تمام بدن از خاصیت‌های التیام‌بخش این روغن‌ها بهره‌مند شود. برای آرامش بیشتر پیشنهاد می‌کنیم از روغن‌های معطر اسطوخودوس، یاسمن یا ترنج کمک بگیرید.

۵. اسپری روغن معطر و استشمام بوی آن عطر درمانی

اسپری کردن روغن گیاهی معطر باعث می‌شود تا بوی آن در تمام محیط پخش شود، در نتیجه زمانی که احساس افسردگی می‌‌کنید، مقداری روغن گیاهی معطر را در هوای اطراف اسپری کنید و جلوی افسردگی را بگیرید و خودتان را مهمان انرژی نشاط ناشی از استشمام این روغن‌ها کنید.

در پایان پیشنهاد می‌کنیم اگر شما هم تجربه‌ای جالب از کاربردهای روغن‌های معطر گیاهی در عطر درمانی و کاهش نگرانی و استرس سراغ دارید، این تجربه‌های مفید و سودمند را در قسمت نظرات با ما و دیگر خواننده‌‌ها به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *