نقد و بررسی

نگاهی به تفاوت ‌عطر‌ و ادکلن های مردانه و زنانه

زنانه یا مردانه بودن عطر یا ادکلن اولین چیزی است که خریداران عطر به آن فکر می‌کنند. از طرف دیگر سلاطین عطرسازی نیز به این وضعیت دامن زده‌اند و در تبلیغات و بسته‌بندی عطرها و ادکلن‌ها، تأکید ویژه‌ای به زنانه یا مردانه بودن عطر و ادکلن دارند. این شرایط باعث شده تا آقایان و خانم‌های خوش‌سلیقه‌ای که به دنبال خرید عطر و ادکلن هستند، وسواس بیشتری برای زنانه یا مردانه بودن عطر دلخواه خود داشته باشند. اما ماجرای زنانه یا مردانه بودن عطر و ادکلن به همین سادگی نیست و دلایل مختلفی پشت ساخت عطر و ادکلن‌های مردانه یا زنانه وجود دارد. در نتیجه در ادامه با هم نگاهی به تفاوت ‌عطر‌ و ادکلن های مردانه و زنانه خواهیم داشت.

چرا عطر و ادکلن‌های مردانه و زنانه با هم تفاوت دارد

عطر و ادکلن‌ را برای رایحه خوشی که دارد خریداری می‌کنیم و همان‌گونه که حتماً درجریان هستید، حس بویایی مانند حس چشایی در افراد مختلف تفاوت دارد و از حسی سلیقه‌ای صحبت می‌کنیم که تمایل افراد به رایحه‌های مختلف را مشخص می‌کند. برای نمونه بانوان علاقه بیشتری به رایحه‌های دلنشین گل‌ها دارند. این شرایط زمینه را برای ساخت عطرها و ادکلن‌هایی با رایحه گل‌ها برای خانم‌ها مهیا کرده است. به همین دلیل در عطرها و ادکلن‌های زنانه بوی خوش گل‌هایی مانند رز یا یاسمن را بیشتر از عطرهای مردانه شاهد هستیم.

ناگفته نماند با قانون کلی برای حضور رایحه‌ گل‌ها در عطرها و ادکلن‌های زنانه طرف نیستیم و عطرهای تراز اول مردانه‌ای را سراغ داریم که رایحه گل‌ها در ساخت آنها استفاده شده است. در مجموع می‌توان گفت در عطرهای زنانه با رایحه‌های گل‌ها، مرکبات و بوهای شرقی طرف هستیم و از عطرها و ادکلن‌های مردانه، رایحه‌های شرقی، چرمی، چوبی و مرکبات به مشام می‌رسد.

تفاوت ‌عطر و ادکلن‌ های مردانه و زنانه

چگونه عطر یا ادکلن مردانه را از زنانه تشخیص دهیم

تشخیص مردانه یا زنانه بودن عطر یکی از دشوارترین انتخاب‌ها برای خرید عطر به حساب می‌آید و در بسیاری از مواقع مردانه یا زنانه بودن عطر یا ادکلن را با رایحه آن نمی‌توانید تشخیص دهید. به همین دلیل سلاطین عطرسازی برای راحت‌تر کردن خرید عطر و ادکلن مردانه یا زنانه، بسته‌بندی و شیشه عطرها را با طراحی و رنگ‌های خاص زنانه یا مردانه روانه بازار می‌کنند. از طرف دیگر رایحه‌های زیادی برای آقایان و خانم‌ها مناسب به نظر می‌رسد و بسیاری از رایحه‌های خوشبو را در عطرها و ادکلن‌های مردانه و زنانه مشاهده می‌کنیم. به همین دلیل نمی‌توان حضور یک رایحه خاص را در عطر و ادکلن، نشانه‌ای از زنانه یا مردانه بودن این عطر دانست.

برای نمونه رایحه مرکبات از آن دسته بوهایی به حساب می‌آید که طرفداران زیادی در میان هواداران عطرهای مردانه و زنانه دارد. گاهی اوقات نیز شرکت‌های سازنده عطر، محصولاتی روانه بازار می‌کنند که برای آقایان و خانم‌ها مناسب است و تفاوتی میان زنانه یا مردانه بودن این عطرها وجود ندارد.

آیا آقایان باید ادکلن بزنند و خانم‌ها عطر استفاده کنند

به احتمال زیاد شما هم شنیده‌اید که گفته می‌شود عطرها برای خانم‌ها ساخته شده‌اند و بزرگان عطرسازی، ادکلن‌ها را برای آقایان ساخته‌اند. این باور حتی در میان فروشنده‌های عطر نیز وجود دارد و اگر سری به فروشگاه‌های عطرفروشی بزنید، عطرها را در قسمت خانم‌ها و ادکلن‌ها را در قسمت آقایان مشاهده می‌کنید. حتی در طراحی بسته‌بندی و شیشه عطرها نیز سلیقه بانوان در نظر گرفته می‌شود و بیشتر ادکلن‌ها را با بسته‌بندی و طراحی مردانه در بازار شاهد هستیم.

اما حرفه‌‌های دنیای عطرسازی به خوبی می‌دانند که این روش‌ها بیشتر برای تبلیغات و جذب مشتری استفاده می‌شود و قانونی برای مردانه بودن ادکلن و زنانه بودن عطر وجود ندارد. برای روشن‌تر شدن تفاوت ‌عطر‌ مردانه و زنانه باید به ترکیبات حاضر در عطر و ادکلن نگاهی داشته باشیم. در‌واقع مقدار تراکم روغن‌های معطر و نحوه ترکیب این روغن‌ها است که تفاوت اصلی میان عطر و ادکلن را مشخص می‌کند. روغن‌های معطر غلظت زیادی دارند و برای استفاده در عطر و ادکلن باید با روغن‌های حلال، الکل و آب ترکیب شوند. در نتیجه در عطرها با میزان بیشتری از تراکم روغن‌های معطر سر و کار داریم و عموماً در عطرهای تراز اول حدود ۲۰ تا نهایتاً ۳۰ درصد روغن‌های معطر استفاده می‌شود، در حالی که در ادکلن‌های درجه‌یک حدود ۲ تا نهایتاً ۴ درصد رایحه‌های معطر وجود دارد.

تفاوت ‌عطر و ادکلن‌ های مردانه و زنانه

با توجه به تفاوت‌های میان عطر و ادکلن می‌توان این‌گونه برداشت کرد که مراسم و مکانی که قصد استفاده از عطر و ادکلن را در آن دارید، نقش مهمی در انتخاب میان عطر و ادکلن ایفا می‌کند. برای نمونه اگر به مهمانی رسمی دعوت شده‌اید و می‌خواهید در این مهمانی تا دیروقت شب‌نشینی کنید، بهتر است به جای ادکلن، عطر انتخاب کنید چرا که تراکم روغن‌های معطر عطر بیشتر است و ماندگاری بهتری دارد. برای محل‌کار و مهمانی‌های خودمانی نیز می‌توانید از ادکلن‌های خوشبو استفاده کنید. از آنجایی که رایحه ادکلن چندین ساعت بیشتر دوام نمی‌آورد، پیشنهاد می‌کنیم اگر مدت زمان زیادی را بیرون از منزل هستید، شیشه ادکلن را داخل کیف یا داشبورد خودروی خود قرار دهید و در صورت نیاز ادکلن را تجدید نمایید.

سخن پایانی

در مجموع می‌توان گفت خرید عطر از آن دسته خرید‌هایی است که با احساس و روحیه خریداران سر و کار دارد، در نتیجه بهتر است به جای اینکه خودتان را درگیر تبلیغات عطرهای زنانه و ادکلن‌های مردانه کنید، از حس و حالی که به عطر یا ادکلن دارید کمک بگیرید و بدون توجه به مردانه یا زنانه بودن عطر و ادکلن، محصولی را انتخاب نمایید که رایحه خوش آن را دوست دارید و احساس می‌کنید بوی عطر یا ادکلنی که قصد خرید آن را دارید، برازنده شما باشد.

امیدواریم توضیحاتی که از تفاوت ‌عطر‌ مردانه و زنانه با شما در میان گذاشتیم، مسیر را برای خرید عطر یا ادکلنی جذاب و خوش‌رایحه هموار کند، در پایان پیشنهاد می‌کنیم اگر شما هم تجربه‌ای در این زمینه دارید و اطلاعات مفیدی از تفاوت‌های عطر و ادکلن می‌دانید، این اطلاعات سودمند را در قسمت نظرات با ما و دیگر خواننده‌ها به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *